Untitled
11 apr 2014
week 43: 4 t/m 10 april

We hebben op 04 april boodschappen gedaan en zijn daarna samen met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen.
Op 05 april zijn Bas, Laura en ik naar Coppelmans gewandeld om een paastak te kopen. Andere jaren hadden we nooit een paastak, maar nu doen we dat voor Bas en Laura wel. Het komt zelden voor, maar vannacht zijn we ook even voor Laura uit bed gemoeten. Ze moest huilen, maar na een schone luier en het aanzetten van haar muziekje, is ze snel weer in slaap gevallen.
We zijn op 06 april bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Laura heeft een hele tijd op schoot gezeten, maar heeft ook fijn op de grond gespeeld. Toen we thuis waren en Bas en Laura aan het spelen waren, begon Laura hard te huilen. Ik vroeg Bas of hij wist wat er gebeurd was en toen zei hij dat hij “Laura’s hand had opgegeten”. Toen zag ik dat Bas zijn tandafdruk in Laura’s vingertje stond. We hebben hem flink op zijn kop gegeven en hopelijk blijft het bij deze ene keer…
We zijn op 07 april naar de winkel gewandeld. Toen we net thuis waren, kwam Corinne onverwachts op bezoek. Laura heeft gezellig met Corinne zitten babbelen toen ik met Bas naar de wc was. Ik heb vandaag voor het eerst echt wat gehad aan de cursus EHBO bij kinderen die ik aan het volgen ben. Bas moest plassen toen Laura haar boterham aan het eten was. Ik heb Laura in de box gelegd en ben met Bas naar de wc gegaan. Toen ik terugkwam, had Laura haar staartje niet meer in. Toen ze lachte, zag ik het speldje in haar mond zitten. Mijn eerste reactie zou zijn om het speldje met mijn vingers uit haar mond te vissen, terwijl het daardoor juist verder in haar mond kan komen. Ik heb haar op haar buik op mijn arm gelegd en toen viel het speldje er gelukkig uit.
Op 08 april kwamen opa en oma Van Aerle en tante Willeke op bezoek. Laura heeft gezellig op schoot gezeten en fijn op de grond gespeeld. Omdat ik de borstvoeding af wil gaan bouwen, heb ik Laura vandaag voor de eerste keer een flesje opvolgmelk gegeven, maar ze heeft niet meer dan 10 ml gedronken. Ik ga haar de komende week na de middagboterham een flesje geven en voed haar alleen ’s morgens en ’s avonds nog zelf. De week daarna krijgt ze ook ’s morgens een flesje en daarna krijgt ze ook een flesje melk of pap in plaats van de avondvoeding.
We zijn op 09 april naar de winkel gewandeld. ’s Middags is Kim op bezoek geweest. Laura heeft nog een tijdje rondgerold en is daarna lekker gaan slapen. Vanmiddag heeft ze haar flesje melk wel opgedronken (100 ml).
Op 10 april kwamen tante Maartje en Eline op bezoek; Laura kwam pas uit bed toen ze op het punt stonden om weer naar huis te gaan. Na het avondeten kwam opa Van Mierlo om samen met Mark in de tuin te beginnen met het uitgraven voor de trampoline. Samen met Bas en Laura ben ik een stuk gaan wandelen. We hebben de eendjes gevoerd, zijn bij de paardjes geweest en Bas heeft zelf het contract voor de Peuterspeelzaal in de brievenbus mogen stoppen.
Het is erg vervelend dat Bas steeds maar weer dingen in de box blijft gooien en dat hij Laura af en toe pijn doet. Soms is het per ongeluk, dan doet hij in zijn enthousiasme om met Laura te spelen wat te lomp of slingert hij een te groot/zwaar stuk speelgoed naar haar toe en de andere keren is het ook niet expres om haar pijn te doen, maar het is wel erg vervelend. Over het algemeen heeft Laura er niet zoveel moeite mee (en vind ik het erger dan zij). Ik probeer heel erg om niet de hele tijd tegen Bas te zeggen dat hij uit moet kijken, Laura geen pijn mag doen en dat hij geen speelgoed van Laura af mag pakken. Ik reageer heel enthousiast als hij haar speelgoed geeft of fijn met haar speelt, zeg ook Laura dat zij niets van Bas mag afpakken (ik heb haar zelfs al eens in de hoek gelegd ;-) toen ze speelgoed pakte waar Bas mee aan het spelen was; niet als straf voor Laura natuurlijk, maar zodat Bas ziet dat Laura ook niet alles mag). Hopelijk is het een fase die snel overgaat!








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative